jasupi
Discord Moderatör
- jasupi#0001

Bugün DMA Türkçe Eğitim olarak yayımladığım konumuzun üstünden biraz zaman geçti. Bu yüzden şimdik kaldığımız yerden devam edelim.
DMA TÜRKÇE EĞİTİM
Sade, Anlaşılır Ve Sıkmadan Eğitim
2B: BASİT SUNUCU KURULUMU
2B-1K: Başlarken
Pek çok kişi aaamaaan sunucu işte rol ekle kanal oluştur bitti havasında ama asıl sunucu ve rol oluşturmada önemli olan bazı küçük şeyleri kaçırıyorlar.
Bu yazıyı yazarken sunucuda Temel İzinleri Ayarlama-Temel Rol ve Kanal Ayarlama gibi küçük şeyleri bildiğinizi düşünerek yazıyorum eğer bilmiyorsanız bunun içim ayrı bir eğitim daha yayımlarım.
2B-2K: Sunucu Oluşturma
Zaten Discord bu konuda size biraz yardımcı oluyor ilk olarak bir sunucu oluşturmak için sunucular kısmının en altında bulunan artı
Eğer burdakiler sizi memnun etmediyse en üstdeki Create My Own yazısına tıklayarak kendiniz oluşturabilirsiniz.
Burda nereye hitap edeceğinizi soruyor eğer bir topluluğa hita edecekseniz;
Eğer sadece arkadaş gurubu için özel bir sunucu oluşturacaksanız;
Seçeneğine basınız ama eğer daha tam emin değilseniz
Bu soruyu atlaya basın
Sunucunuzu kişiselleştirin adını değiştirin ve fotoğrafını değiştirin-ekleyin.
Ve Tebrikler Sunucunuzu Oluşturcunuz.
2B-3K:Sunucu Rolleri Ayarlama
İlk olarak
Burdaki aşşağıya bakan oka tıklıyoruz
Sunucu ayarlarına giriyoruz
Roller kısmına basıyoruz
Ve rol oluştur kısmına basıyoruz
Ve tebrikler ilk rolünüzü oluşturdunuz.
2K-4B: Rol İzin Ayarlaması
İlk olarak rolünüze bir ad verin
Daha sonra rolünüze istediğiniz bir renk verin.
Daha sonra yukardaki izinler kısmına girdikten sonra sadece bu rol sizde olacağı için
Yönetici rolünü aktifleştirin
Burda Discord Sertifikalı Moderatör Sınavında çıkan bir sorunun cevabını vereceğim YÖNETİCİ permini sizden başka kimseye varmayin (Moderatörler ve Denetim Botlarına bile ;])
Böyle bir kaç rol ayarladıktan sonra artık kanal kurulumuna geçmeye hazırsınız demektir.
2K-4B-PART 1: Kanal Kurma/Ayarlama
Zaten Discord size otomatikmen Yazı Kanalları-Ses Kanalları diye kategoriler ve o kategorilere bağlı General chat ve General Voice kanalları geliyor
İsterseniz bunları da kullanamilirsiniz ama biz sıfırdan bir kurulum yapacağız.
2B-4K-PART 2: Kanal-Kategori Kurulumu
Buraya kadar zaten herşey klasik bilgiydi bundan sonrası biraz daha detaya giriyor
Bir bilgilendirme/kural kanalı açalım
Kuralları yanlızca siz koycağınızdan kanalı kitleyelim.
Eğer oraya mesaj göndermesini istediğiniz bir rol varsa;
Bu şekilde onlara açabilirsiniz.
Bu şekilde (siz başka şeyler de koyabilirsiniz) sadece bizim yazabildiğimiz bir Hoşgeldiniz kategorisi oluşturduk.
Sırada herkesin yazabileceği bir genel sohbet kategorisini ve kanallarını ayarlamak var;
Siz adlarını değiştirerek yapabilirsiniz ama her sunucunun temeli olan bu 4 kanaldır.
Genel kanalında görsel atılıp rahatsız edilmesinler diye görsel atmayı bazı kanallara kapatalım(İsteğe Bağlı)
Sırada yönetim için kanallar ve kategoriler eklemek var
Minik Bilgi: Eğer bir kategoriye roller atadıysanız ketegoriden eklediğiniz kanallara da o roller otomatik atanır.
Ve kesinlikle bir sunucuda log kanalı olmalı. Eklediğiniz log botlarının da görevinin sadece log tutmak olduğundan emin olun All İn One botlar çoğu zaman bu konuda yetersiz kalır.
Fazla karışıklık olmaması adına çok fazla log kanalı koymayın yoksa acil bir durumda bakılması gerektiği zaman doğru kanalı bulmakta zorlanabilirsiniz.
Bu şekilde yine 3 tane yeterlidir (bu log kanallarını her moderatöre açmayın eğer açacaksanız güvendiklerinize açın log diyip geçmeyin içinde önemli bilgiler olabilir)
Evet bu kadardı kanal ayarlamalarımız son bir kaç rötuşlar kaldı
Eğer kanallarınız bu şekilde sıkıcı duruyorsa ''• | ~'' gibi karakterleri kanal adlarının başına koyarak güzel ve minimal durmasını sağlayabilirsiniz.
Gibi ve ya
Bu bağlantıyı görmek için
Giriş yap veya kayıt ol.
)Gibi
2B-4K-PART 3: Son Kanal Kontrol
Son olarak herşey tamam mı diye kontrol etme zamanı.
Bazen rolleri denemk için yan hesaptan gireriz ve Modertaör kanallarını görüyor mu üye? Kurallar ve bilgilendirme gibi kanallara yazabiliyor mu? Diye kontrol ederiz ama bunun çok daha kısa bir yolu var;
Şunu diyebilirsiniz Eee wu hani sen oraya fotoğraf atmayı kapatmıştın ordaki '+' simgesi
Slash komutlarını kullanabilme açık ama sadece Discord'un hazır slash komutlarını kullana bilirsiniz bot komutlarını yine bot komutlarında kullanmalısınız (Ve slash destekli moderasyon botlarını kullanabilmek için)
Herşey tamam kanallar, roller ve ayarlamalar unutmayın önemli olan çok kanal açıp sunucuya göz dolgunluğu vermek değil az, öz ve yerinde kanallar açmak. Bu yolda hep beraberiz.
DMA TÜRKÇE EĞİTİM
wu#1001 tarafından yazılmıştır lütfen kopyalamayın ekran görüntülerini almayın emek hırsızlığı yapmayalım.