Selamlar. Daha once bot yapiyordum ve 2 yil ara vermistim. Yeniden baslamaya karar verdim ve yapacagim botu onaylatip daha da buyuk topluluklara sunmaya karar verdim. Bir bot'da olmasini istediginiz ozellikler nelerdir? Bir bot hangi ozelligin ustun de gelistirilmesini isterdiniz?
Projeni büyük topluluklara sunmayı amaçlıyorsan;
Günümüze bakarsak marpel, erensi gibi değerli botlara benzeyen, en az onlar kadar işlevi olan bir bot çıkarmalısın. Türkiye de 10k altı neredeyse tüm sunucularda marpel, erensi botu yer alıyor.
Sende en globalde olmasa da Türkiye de adını duyurmak ve girdiğin çoğu sunucuda kendi botunu görmek istiyorsan, moderasyondan tut eğlencesine, kayıt özelliğine hatta kendine özgü bi' eğlence moduna sahip olmalısın. (Bu özellikleri yaparken kendi tarzından da bir şeyler katabilirsin.)
Ben sunucularımda genelde işimi daha sağlama almak için, kendi adıma yaptırdığım log, moderasyon, ticket ve basit eğlence botlarımı kullanıyorum. Açıkçası bu botları bir arada yaptırabilirdim fakat bu tamamen bana kalmış bi' tercih. Bazı insanlar bu özellikleri tek bi' botta arayabiliyor ki tahminimce bu sebepten ötürü marpel, erensi gibi bir çok özelliği barındıran botlar piyasada diğer botlara nazaran daha çok tercih ediliyor.
Başarılar dilerim, iyi forumlar.